AnasayfaAlaturka TVSilivri Belediyesi'ne 'yolsuzluk' soruşturması

Silivri Belediyesi’ne ‘yolsuzluk’ soruşturması


SİLİVRİ Belediyesi’ne yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 şüpheliden, aralarında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı. Şüpheli 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında; Silivri Belediyesi’nde bazı iş ve işlemlerin menfaat temini amacıyla kullanıldığı, belediyeye personel alınması, işletme devri/kiralanması, imar, ruhsat, mühürleme, kaçak yapı, mal varlığı edinimi ve belediye taşınmaz satışı süreçlerinde usulsüzlükler bulunduğu belirlendi. Belediyeye ait tescil harici/park alanı niteliğindeki bir taşınmazın düşük bedelle satılması suretiyle 21 milyon 522 bin TL kamu zararı oluştuğuna ilişkin bilirkişi tespiti yapıldı. Çalışmalar sonucunda , ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma’, ‘rüşvet alma-verme’, ‘irtikâp’, ‘nüfuz ticareti’, ‘görevi kötüye kullanma’, ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘edimin ifasına fesat karıştırma’, ‘imar kirliliğine neden olma’ ve ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,391BeğenenlerBeğen
92,352TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın