Suarez Kupayı Isırdı. Ercan Özdemir yazdı.
Suarez rakibini ısırarak ilerleyebilecekleri kupayı ısırdı diyebiliriz.
Suarez Kupayı Isırdı
Dünya Kupası grup maçları sona erdi. Büyük sürprizlerin yaşandığı ilk tur maçları sonucunda 10 da 8 yapan Amerika en başarılı kıta, 3 te 0 çeken Asya en başarısız kıta oldu. Amerika kıta dışı takımların Brezilya’ya geç gelmeleri adaptasyon rakım ve nem sıkıntıları yüzünden istenilen performansı göstermediklerini düşünüyorum. Elenen 7 Avrupa takımını çeyrek finale koysanız bukadar sürpriz olmazdı. Aslında 2010 Dünya Kupasında da 10 Avrupa takımı ilk turda elenmişlerdi.
İspanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Rusya gibi takımların elenmesi bu turnuvada gözleri Avrupa’ya dikkatleri çekti. İddia ediyorum. Yarı Finalde Brezilya dışında bir tane Amerika Kıtası takımı bulamayacağız. Suarez rakibini ısırarak ilerleyebilecekleri kupayı ısırdı diyebiliriz.
Geçen zaman Avrupa takımlarının adaptosyanlarını artırdığı için ilerleyen turlarda Avrupalıların daha başarılı olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Amerika takımlarında ikinci turda büyük çaplı dökülme, elenme bekliyorum.
Turnuva öncesi İspanya,Brezilya’yı favori Belçika’yı da sürpriz favori göstermiştim. İspanya erken veda, Brezilya’da istenilen futbolu oynamadığına göre Belçika bir sürpriz yapabilir.
Favorilerim ve hiç tutmayan tahminlerime gelince 🙂
Çeyrek Final
Brezilya-Kolombiya
Fransa-Almaya
Hollanda-Yunanistan
Arjantin-Belçika
Yarı Final
Belçika-Hollanda
Almanya-Brezilya
Final
Brezilya-Hollanda
Şampiyon
Brezilya
Ercan Özdemir / Los Angeles, CA
Alaturka Spor Müdürü
