AnasayfaAlaturka EkonomiSuudi Arabistan Merkez Bankası ve TCMB arasında anlaşma

Suudi Arabistan Merkez Bankası ve TCMB arasında anlaşma

Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) iki merkez bankası arasındaki işbirliğini artırmak için bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

SAMA’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suudi Merkez Bankası (SAMA) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün iki merkez bankası arasındaki işbirliğini geliştirmek üzere bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

Söz konusu Mutabakat Zaptı, iki kurum arasında finansal istikrar ve finansal teknolojilere odaklanan bir çerçeve oluşturuyor.

Mutabakat Zaptı, SAMA Başkanı Sayın Ayman Al-Sayari ile TCMB Başkanı Sayın Dr. Fatih Karahan arasında 3 Eylül 2024 Salı günü Riyad’da düzenlenen 24Fintech konferansı çerçevesinde gerçekleştirilen toplantı sırasında imzalandı.”

5 MİLYAR DOLAR VERMİŞLERDİ

Daha önce Mayıs 2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde uyguladığı politikalar ile rezervleri tükenen TCMB, Mart 2023’te Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’ndan 5 milyar dolarlık borç almış, şubat ayında bu parayı geri ödemişti.

 

 

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

499,753BeğenenlerBeğen
96,029TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,800AboneAbone Ol

Kaçırmayın