Amerika’da “Sevgi ile Yapılan Türk Yemekleri” adlı kitap çıkaran Texas’lı Türk Kadınlar, kitap gelirinin bir bölümü Texas İtfaiyeciler Derneğine bağışlandı.
Texas’lı Türk Kadınlar’dan İtfaiyeye Bağış
Texas’ın gönüllü hanımları Saduman Gürbüz, Derya Topaktaş, Nuran Sarılar, Songül Ağır, Emine Göreci Dervişoğlu , $3000 lık bağış çekini Texas Firemen’s & Fire Marshal’ Association of Texas’a (SFFMA) sunmak üzere Austin, Texas’a gitti.
Texas‘ın 130 yıllık bir kurumu olan SFFMA’nın yönetim kadrosunun yanı sıra başkan Bill Gardner ve İcra Direktörü Chris Barron‘un hazır bulunduğu bağış töreninde, Teksaslı Bayanların bağlı bulundukları Türk Amerikan Dernekleri Federasyonuna (TADF) teşekkür plaketi sunuldu.
Texas Gönüllü hanımlar tarafından yapılan konuşmada;
“Bizler Dallas’ta yaşayan gönüllü bayanlar olarak yemek dersleri organize ederek ve bu derslerden elde ettiğimiz tarifleri bir araya getirerek bir yemek kitabı haline dönüştürdük, bu faaliyetlerle ve onlardan elde ettiğimiz gelirleri şu anda yaşadığımız toplum ve geldiğimiz toplumdaki hayır kurumlarına bağışlamayı uygun gördük.
Texas’da Fire Fighter’leri seçtik çünkü her felaket anında ilk yardımımıza koşan onlardır, gerekirse bunun için hayatlarını çekinmeden tehlikeye atabiliyorlar, zira en son Batı Texas’ta meydana gelen patlamada bir çok itfaiyeci hayatlarını kaybettiler.
Bu nedenle hayatını kaybedenlerin aileleri için bir nebze katkımız olursa Türk toplumu olarak mutluluk duyarız. Türkiye’dede yardım için Mehmetçik Vakfını seçtik, çünkü mehmetçiklerde ülkemizin savunması için hayatlarını feda ediyorlar.
Bu $3000 lik çeki size sunmaktan gurur duyarız.” denildi.
SFFMA yönetim kurulu ve katılımcı itfaiyeciler tarafından büyük alkış alan konuşma sonrasında yılın itfaiyecisine de kitap hediye edildi.
SFFMA başkanı Bill Gardner “Sevgi ile Yapılan Türk Yemekleri” kitabını kendi üyelerine tanıtacaklarını belirterek, Texas toplumununa yaptıkları katkılardan dolayı Texas’lı Türk Amerikan bayanlara teşekkürlerini sundu.
Alaturka Online / Texas






