AnasayfaHaberlerGündemTitanik’in en net iskeleti

Titanik’in en net iskeleti

Yirminci yüzyılın en büyük dramlarından Titanik’in batışının yüzüncü yıldönümü öncesi, gemi enkazının şimdiye dek hiç görülmemiş netlikte fotoğrafları çekildi.

National Geographic dergisinin nisan sayısında yer alan fotoğrafları, bağımsız araştırma grubu Woods Hole Okyanus Enstitüsü, en son teknolojiyi kullanarak çekti. Döneminin en lüks ve büyük gemisi Titanik’in derin ve buz gibi sulara gömüldüğü 15 Nisan 1912’de tam olarak neler olduğunun belirlenmesinde yeni ipuçları vermesi umulan fotoğraflar, Ağustos ve Eylül 2010 arasında, robotik araçlarla çekildi.

Önden çarpsa kurtulurdu

Fotoğraflar, batarken eğildiği için Titanik’in burnunun deniz yatağına saplandığını, ön gövdenin çamura gömüldüğünü gösterdi. Yan taramalı ve çok-ışınlı sonarlar da, geminin okyanus tabanına çarpış hızı gibi saptanamayan küçük ayrıntıları gün yüzüne çıkardı. Bu verileri analiz eden uzmanlar, geminin sancak tarafının değil de ön tarafının buzdağına çarpmış olması halinde kurtulabileceği görüşünde. Titanik’in sağ tarafından aldığı hasarın kapatılamayacak büyük gediklere yol açtığı belirtildi.. (AA)

[nggallery id=240]

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,277BeğenenlerBeğen
88,791TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın