Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Yarışması sonuçlandı.
Trabzon Hizmet Gazetesi yazarlarından ve Alaturka E-Gazetesi, Alaturkaonline.com yazarlarından İpek Cansel ŞAHİN, TGC’nin geleneksel olarak düzenlediği Yılın Başarılı Gazetecileri yarışmasında röportaj dalında ödüle layık görüldü.
Yönetim Kurulunun önerisi ve Jürinin kararı ile 2010 yılının Ziyad Nemli büyük ödülü Basın İlan
Kurumundaki çalışmaları nedeni ile Genel Müdür Mehmet ATALAY’a verildi.
Hikmet AKSOY, Ergun ATA, Kenan Nadi ÖZBAY, Murat KABAN, Murat TAŞKIN, Turgut ÖZDEMİR,
Ulaş ÖZDEMİR’den oluşan jüri TRT’nin emektar kameramanı Tahir ORHAN’ı 4 ayrı eseri ile katıldığı yarışmada özel ödüle layık gördü. Jüri 17 meslektaşımızı çeşitli dallarda ödüle layık gördü:
HABER
Tuba YARDIMCI MISIR – Anadolu Ajansı
Fuhşa Zorlanan Kadınları, Onlara Üzülen Erkekler İhbar Ediyor
Ümit UZUN – Sabah Gazetesi
Mahalleye Para Saçtı
ARAŞTIRMA – İNCELEME
Muharrem MERMERTAŞ – Taka Gazetesi
Yatırım mı Katliam mı?
Avni ÖZARSLAN – İlkhaber Gazetesi
Parmaklıklar Ardında
Nuri BEKAR – Trabzonspor Dergisi
Futbol İşçisi Barış Ataş
İpek Cansel ŞAHİN – Hizmet Gazetesi
Eskrimin 3 Altın Kızı (https://alaturkaonline.com/eskrimin-3-altin-kizi/)
FOTOĞRAF
Burak ALTINÖZ – Anadolu Ajansı
Aynı Yoldayız
SPOR HABERİ
Yunus Emre SEL – Doğan Haber Ajansı
Sıdıka Hoca
Murat ALHAN – Sabah Gazetesi
Şampiyonların İçler Acısı Hali
SPOR YAZISI
Gürkan ATA- Akşam Gazetesi
Top 3 Direği Geçecek
SPOR FOTOĞRAFI
Yunus MERMERTAŞ – Karadeniz Gazetesi
Golü Birlikte Kutladılar
RADYO TELEVİZYON HABER
Can KARYAĞDI – Lig TV
Norveçli Top Sihirbazı
Tolga KARAKURUM – Zigana TV
Umut Yolculuğu
RADYO TELEVİZYON PROGRAM
Hakkı EMİROĞLU – Trabzon TV
Gündem Programı
Özgül YANAR KÖMÜRCÜ – TRT
Yeşil Mavi
KARİKATÜR
Tamer KÜÇÜK – Ekspres Gazetesi
Galatasaray’ı yenip Liderlik Yarışını Bırakmamız Lazım!
MİZAMPAJ
Osman ÇİÇEKLİ – Taka Gazetesi
4 Mayıs 2010 Tarihli Spor Sayfası
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
TAHİR ORHAN – TRT
Jüri Özel Ödülü; bölgemizin yetiştirdiği çeşitli meslek gruplarından başarılı insanlara verilmektedir.
Bu yılki ödüle, 25 yılı aşkın bir süredir görüntülü yayıncılığa gönül vermiş, kamerasıyla sayısız habere tanıklık yapmış, hala ilk günkü gibi gazetecilik heyecanını taşıyan ve bu yarışmaya 4 ayrı eseriyle katılan, TRT’nin kameramanı Tahir Orhan layık görülmüştür.
ZİYAD NEMLİ BÜYÜK ÖDÜLÜ
MEHMET ATALAY- Basın İlan Kurumu Genel Müdürü
Ziyad Nemli Büyük Ödülü; ülke çapında başarılı olmuş basın mensubu yazar ya da basın sektörüne önemli hizmetlerde bulunmuş, bölgemizin yetiştirdiği değerlere verilmektedir.
Cemiyetimizin en önemli ödülü bu yıl, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü sıfatıyla, özellikle yerel basına katkılarından dolayı, meslektaşımız Sn. Mehmet Atalay’a verilmiştir.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne atanan Sn. Atalay, yerel gazetelerin resmi ilanlardan gereğince yararlanabilmesi ve gazetecilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi başta olmak üzere, sektörün sorunlarının çözümü yolunda çok somut adımlar atılmasını sağladı. Görevli olarak yurt dışına çıkacak gazetecilere Gri Pasaport çalışması, ihtiyaç sahibi gazetecilere verilen faizsiz kredi miktarının artırılması, Sarı ve Sürekli Basın Kartı sahiplerine yeni haklar verilmesi gibi konular bunlardan sadece bir kısmıdır.
Alaturkaonline.com