AnasayfaHaberlerGündemTrump, 29 Ekim arifesinde Erdoğan'ı aradı: Hürmüz, Yemen ve Ukrayna masada

Trump, 29 Ekim arifesinde Erdoğan’ı aradı: Hürmüz, Yemen ve Ukrayna masada

🇺🇸 ABD Başkanı Trump, 29 Ekim arifesinde Erdoğan’ı aradı: gündemde üç kriz vardı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına göre iki lider Hürmüz Boğazı ve Yemen’deki gerilimi, Rusya–Ukrayna müzakerelerinin yeniden başlamasını ve ikili ilişkileri konuştu. Trump, Erdoğan’ın ve Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı.

Açıklamada yeni bir F-35 kararı, ziyaret tarihi ya da ticaret anlaşması yer almıyor. Görüşmenin ayrıntıları şu aşamada Türk tarafının aktarımına dayanıyor; Beyaz Saray’dan ayrı bir görüşme özeti yayımlanmış değil.

2027’de diplomatik ilişkilerinin 100. yılına yaklaşan iki ülke için bu görüşmenin somut adımlara dönüşüp dönüşmeyeceği takip edilecek.

Detaylar alaturka.com’da.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

498,581BeğenenlerBeğen
97,575TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın