AnasayfaHaberlerAmerikaTrump’tan Demokrat Senatör Adaya Sert Sözler

Trump’tan Demokrat Senatör Adaya Sert Sözler

Trump’tan Demokrat Senatör Adaya Sert Sözler. Jones’un seçilmesi durumunda parti liderlerinin kuklası olacağını belirtti.

Trump’tan Demokrat Senatör Adaya Sert Sözler

Amerika Başkanı Donald Trump, Alabama’da gerçekleştirilecek Senato seçiminde Demokrat Parti’nin adayı olan Doug Jones’u sert sözlerle eleştirdi. Trump, Jones’un seçilmesi durumunda parti liderlerinin kuklası olacağını belirtti.

Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, yıllar önce iki genç kıza cinsel tacizle suçlanan ve o zamanlar 30’lu yaşlarda olan Cumhuriyetçi aday Roy Moore’dan ise bahsetmedi.

Trump mesajında, “Alabama’da en son bizim ve Senato’nun ihtiyacı olan şey suç konusunda zayıf, sınır konusunda zayıf, ordumuz ve gazilerimiz için kötü ve vergileri gökyüzüne yükseltmek isteyen Schumer/Pelosi kuklası biri” dedi. Trump, “Jones bir felaket olur” ifadesini de kullandı.

12 Aralık’ta Alabama’da yapılacak Senato seçiminin nedeni bölgenin Senatörü Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın kabineye üye olması ve söz konusu koltuğun boşalması.

Demokratlar Alabama’da Senato koltuğunu 20 yıldan fazla bir süredir kazanamıyor. Ancak anketler Jones’un Moore’la ilgili iddiaların ortaya atılmasından buyana az bir farkla öne geçtiğini gösteriyor.

Moore suçlamaları reddediyor ve Washington Post gazetesinde yer alan haberi ‘sahte’ olarak niteliyor.

Moore’a kendi partisinden de tepkiler var. Senato’da Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell ile Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan Moore’a adaylıktan çekilmesi çağrısı yaptı.

Cumhuriyetçi eski Başkan adayları John McCain ve Mitt Romney de Moore’a adaylıktan çekilmesi yönünde çağrı yapan isimlerden.

Trump Şükran Günü tatiline çıkarken, “O bunu reddediyor, onu da dinlemesiniz” demiş, kadınların suçlamalarına inanıp inanmadığı konusunda bir açıklama yapmamıştı.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,188BeğenenlerBeğen
88,889TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın