Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Amerika’dan Türkiye’ye gidecek Doğu Yakası finalistleri, muhteşem bir şölenle New Jersey’de belirlendi.
New Jersey’deki Felician College Auditorium’da gerçekleşen organizasyonda, yüzlerce öğrenci birinci olmak için kıyasıya yarıştı. Katılımın fazla olmasında dolayı çok sayıda davetli salona alınamazken, programı seyreden yüzlerce insan Türkçe yeteneklerini sergileyen öğrencileri ayakta alkışladı.
Final programını Nurefşan Eygören ve 2011’de yapılan 9’ncu Türkçe Olimpiyatları’nın şiir dalı birincisi Gürcistanlı Leila Kurbanova’nın sundu.
New Jersey Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen elemeler kapsamında, New York, New Jersey, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania gibi eyaletlerden gelen onlarca öğrenci, şarkı, şiir ve halk oyunları kategorilerinde gösteriler performanları ile seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Programın açılış konuşması yapan TCC New Jersey Başkanı Oğuzhan Şentürk, Türk dilini dünya geneline yaymak adına özveri ile çalışan tüm öğretmenleri tebrik etti. Öğrencilerde çok tatlı bir heyecan gördüğünü belirten Şentürk, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

