AnasayfaHaberlerAmerikaWinehouse’un Ölümünden Sonra Albüm Satışları Arttı

Winehouse’un Ölümünden Sonra Albüm Satışları Arttı

27 yaşında hayatını kaybeden Amy Winehouse’un albüm satışları arttı. 23 Temmuz’da evinde ölü bulunan Winehouse’un albümlerinin son bir haftadaki satış rakamlarının bu yılın ilk altı ayındaki rakamları geride bıraktığı açıklandı.

MTV’de yer alan habere göre Winehouse’un 2007 tarihli “Back to Black” albümü son bir haftada 37 bin adet satarak Billboard 200 listesinde 9’uncu sıraya yükseldi. Albüm, bir önceki hafta sadece bin adet satmıştı.

<!–IMAGE–>

Şarkıcının hayranları çoğunlukla albümü internet üzerinden satın almayı seçti. Winehouse’un ani ölümünün ardından hayranlarının ilgi gösterdiği albümler arasında 2003 tarihli “Frank” de var. Sanatçının ölümünden sonra hayranlarının internet üzerinden en çok satın aldıkları şarkı ise “Rehab” oldu.

Amy Winehouse 2007’deki “Back to Black” albümünde yer alan “Rehab” adlı şarkısındaki, “Rehabilitasyona gitmemi istediler. Bense onlara “Hayır, hayır, hayır” dedim”  sözleriyle adını milyonların hafızasına kazımıştı.

Winehouse, ölümünden sonra albüm satışlarında artış yaşanan tek sanatçı değil şüphesiz. Michael Jackson’ın 2009’da ölümünün ardından sanatçının albüm satışlarında da patlama olmuştu.

“Kızım Ölmeden Önce Uyuşturucudan Kurtulmuştu”

5 Grammy ödüllü Amy Winehouse’un, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğu biliniyordu. Kızının ani ölümünden sonra bir açıklama yapan Mitch Winehouse, “uyuşturucu ve alkol bağımlılığı olanlara el uzatmak ve rehabilitasyona gidecek parası olmayan bağımlılara yardım etmek için” bir vakıf kurmayı planladıklarını söyledi. Mitch Winehouse, kızının hayatını kaybetmeden önce uyuşturucu bağımlılığından kurtulduğunu, ancak hala alkol bağımlılığıyla mücadele ettiğini de açıkladı. Amy Winehouse’un babası, kızının 3 hafta boyunca alkolden uzak durmayı başardığını ve ölmeden önce kendilerine “Artık yeter. Yüzlerinizdeki o ifadeyi görmeye dayanamıyorum” diyerek alkolden uzaklaşma konusundaki kararlılığını tekrarladığını da anlattı.

VOA

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,124BeğenenlerBeğen
88,916TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın