AnasayfaAlaturka OnlineYılmaz Özdil: Umutsuzluğa kapıldığınız anlarda bunu hatırlayın

Yılmaz Özdil: Umutsuzluğa kapıldığınız anlarda bunu hatırlayın

Yılmaz Özdil: Umutsuzluğa kapıldığınız anlarda bunu hatırlayın Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’den 19 Mayıs yazısı.

Yılmaz Özdil: Umutsuzluğa kapıldığınız anlarda bunu hatırlayın

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı dolayısıyla yazdığı yazıda, “Bandırma Vapuru’nun yolcuları, 100 yıl içinde, aynı toplumda, 20 bin kişiden en az 60 milyon kişiye yükseldi” dedi.

Yılmaz Özdil’in 19 Mayıs başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

“100 yıl önce bugün…
Mustafa Kemal, milli mücadeleyi başlatmak üzere Bandırma Vapuru’na binerken, Türkiye’nin nüfusu 12 milyon civarındaydı.

O gün itibariyle…
Mustafa Kemal’in zihnindeki devrimlerine, ideallerine inanan insanların sayısı binde bir bile değildi. Demokrasiye, cumhuriyete gönül verenlerin sayısı herhalde 20 bin kişiyi bile bulmazdı.

O tarihte o devrimler, o idealler için mücadele etmeyi bırakın, telaffuz etmek bile, hatta aklından geçirmek bile hayal edilemezdi.

100 yıl sonra bugün…
Kendisini Atatürkçü olarak tarif etmese bile, hangi partiye oy verirse versin, Atatürk devrimlerinin getirdiği “eşit birey” olma özgürlüğünü benimsemiş, Atatürk devrimlerinin getirdiği kazanımları, kişisel hakları benimsemiş yurttaş sayısı, nüfusun en az yüzde 80’idir.

Yıllar, devrim lehine aktı.

Bandırma Vapuru’nun yolcuları, 100 yıl içinde, aynı toplumda, 20 bin kişiden en az 60 milyon kişiye yükseldi.

Umutsuzluğa kapıldığınız anlarda, unutturulmaya çalışılan bu oransal kıyaslamayı hatırlayın lütfen.

Dünya tarihinde böylesine kitlesel bir ulusal kültür dönüşümü örneği yoktur.

Karşıdevrimcilerin, yobazların bağnazların, emperyalist kuklalarının çabası beyhudedir.

Çağdaşlık asla geri döndürülemez.
19 Mayıs, budur.”

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,404BeğenenlerBeğen
88,669TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın