🚨 ÖMER ÇELİK’TEN FON SORUŞTURMASI TARTIŞMASINDA ÇOK SERT YANIT!
“NE SİYASİ LİNÇ KAMPANYASINA NE DE İDDİALARIN SİYASİ HİMAYEYLE ÖRTBAS EDİLMESİNE MÜSAADE EDERİZ.”
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 9 Ekim’de fon soruşturması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve iktidara yöneltilen eleştirilere sert karşılık verdi.
Ancak açıklamasında dikkat çeken iki ayrı mesaj vardı.
Çelik, bir yandan soruşturmanın siyasi linç kampanyasına dönüştürülmesine karşı çıktı, diğer yandan iddiaların siyasi himaye altında örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Bu açıklama, son günlerde Türkiye siyasetinin merkezine yerleşen fon soruşturmasında yeni bir tartışma başlattı.
Muhalefet, soruşturmanın siyasi bağlantılarının açıklığa kavuşturulmasını isterken iktidar, iddialar üzerinden siyasi hedef gösterme yapıldığını savunuyor.
Şimdi kamuoyunun yanıt beklediği sorular var:
Soruşturma ne kadar genişleyecek? Kimlerin sorumluluğu ortaya çıkarılacak? İddialar somut delillerle aydınlatılabilecek mi?
💬 Sizce Ömer Çelik’in bu açıklaması güven verici mi, yoksa kamuoyunun artık sözlerden çok somut sonuçlar görmeye mi ihtiyacı var?
